Novadent

Een onmisbaar element in de mondzorg!

Ons softwarepakket Novadent beschikt over alle onderdelen die nodig zijn voor een optimale praktijkvoering.
Het pakket kan aangepast worden naar de werkwijze op de praktijk en de wensen van de individuele gebruiker.
Hierdoor is het geschikt voor; tandartsen, mondhygiënisten, jeugdtandverzorging en bijzondere tandheelkunde.
Ook voor grote groepspraktijken waar meerdere disciplines samenwerken biedt Novadent een totaaloplossing.

Het pakket is dus erg uitgebreid en, ook als we het zouden willen, kunnen wij u hier niet alle mogelijkheden laten zien.
Hieronder vindt u dus een korte omschrijving van drie onderdelen; de Agenda, Behandelkaart en Paro-module.

Als u meer informatie wilt omtrent de mogelijkheden kunt u kijken op de pagina's onder Modules, Koppelingen en/of Cursussen.
Uiteraard staan wij u ook graag telefonisch of per mail te woord om al uw vragen te beantwoorden!

Agenda

De agenda bestaat uit meerdere overzichten in welke u de agenda's van meerdere medewerkers, stoelen of zelfs praktijklocaties naast elkaar kunt weergeven. U heeft dus zicht op de gehele praktijkbezetting.

Binnen de werkschema’s kunt u gebruik van type planning, hiermee kunt u een vaste tijd aan de verschillende soorten afspraken hangen. Bij gebruik van de plan-module voor het maken van afspraken zoekt het programma automatisch naar een plek in de agenda welke voldoet aan de door u aangegeven criteria, voorkeuren van de patiënt n de ingestelde planning typen.

De agenda is gekoppeld aan een wachtkamermodule waarin bijgehouden wordt welke patiënten aanwezig zijn. Wanneer u een barcode-lezer aansluit kunt u het aanmelden van de patiënten volledig automatiseren m.b.v. een afspraakkaartje of patiëntenpas met barcode. Een andere mogelijkheid is om patiënten zichzelf aan te laten melden door middel van een aanmeldzuil. Mocht u dit niet interessant vinden, dan kunt u  afspraakkaartjes, -herinneringen, en –bevestigingen uitprinten en per email of per SMS versturen.

Wij bieden ook een Webagenda aan, meer informatie hierover vindt u op de pagina's onder het kopje Modules.

Behandelkaart

Novadent is gebouwd rond de behandelkaart. Naast het bijhouden van het complete patiëntendossier, kunt u vanuit hier alle onderdelen openen. De behandelkaart bestaat uit een hoofdscherm met behandelgegevens en verschillende sub-onderdelen met daarin o.a. patiëntgegevens, notities en correspondentie van de geselecteerde patiënt. Ook de parodontologie-, implantologie-, en orthodontie-module vindt u in de behandelkaart.

Het hoofdscherm van de behandelkaart is naar wens in te delen; zo kan de status praesens gewisseld worden met een status van de laatste pocketmeting en kan er een overzicht met toekomstige afspraken, een behandelplan en een herinnering aan bijv. te maken bitewing worden toegevoegd. Tevens kunt u vooraf behandelreeksen instellen, zodat u snel en efficiënt kunt werken.

Om aan de stoel een compleet overzicht van alle gegevens te hebben, kunt u naast de kaart een agenda-bar, stopwatch en/of foto-strip weergeven. Hierin ziet u het overzicht van uw werkdag en kunt u eenvoudig een behandelkaart van een patiënt of een compleet gezin openen, kijken hoeveel tijd er is verstreken of direct benodigde foto's bekijken.

Parodontologie

In de paro-module stelt u eenvoudig een compleet mondhygiëne dossier op. Behandelverslag, pocketstatus en aanvullende notities kunt u met één druk op de knop in een rapportage aan de verwijzer verwerken.

Klanten vinden het vooral prettig dat er een functie is waarmee u gemakkelijk de volgorde van het invoeren van de parostatus vooraf kunt instellen. U kunt vijf volgordes tegelijkertijd opslaan, dit kan dus op gebruikersniveau ingesteld worden zodat iedereen op zijn of haar manier kan werken.

Bent u een mondhygiënist? Dan komt u in aanmerking voor gereduceerde tarieven. Kijkt u voor meer informatie op deze pagina.

Webagenda

De Webagenda is een online agenda die gekoppeld is aan de agenda in uw Novadentpakket.

Via de Webagenda kunnen uw patiënten zelf nakijken wanneer zij een afspraak hebben en kunt u patiënten toestaan zelf afspraken te maken, af te zeggen of te verplaatsen in door u aangegeven tijdstippen in de agenda. De Webagendawordt door Complan beheerd en onderhouden en kan volledig passend bij een eigen website worden ontworpen.

img

Helpkaarten voor Novadent beschikbaar

Dinsdag 30.07.2019

Beste Novadentgebruiker,

Soms is het lastig om bepaalde zaken in te richten in Novadent. Daarom hebben we simpel te volgen Helpkaarten gemaakt die beschikbaar zijn voor u!
Lees verder

img

Tweede datacenter

Dinsdag 17.07.2018

Om tegemoet te komen aan de enorme interesse in de aanvullende diensten van Tandarts In De Wolken, wordt op dit moment een tweede datacenter ingericht. Deze zal vanaf het derde kwartaal …

Lees verder