Novadent

Novadent is een toegankelijk softwarepakket met alle onderdelen voor een volledige praktijkvoering.

Overzichtelijke patiëntenkaarten, een gebruiks-vriendelijke agenda, een boekhouding voor uw praktijkadministratie, een uitgebreid correspondentiepakket, keuze voor zaken als een webagenda of SMS-diensten en een volledig geïntegreerd röntgenpakket.

Novadent software, een pakket op maat

Het Novadent pakket bestaat uit een basismodule welke met staffels werkt op basis van het aantal actieve patiënten in uw praktijk.
Dit betekent dat voor een kleinere praktijk een lager aanschafbedrag wordt gerekend dan voor een grotere praktijk. Groeit uw praktijk in de loop der jaren, dan kunt u uw pakket met u mee laten groeien.

Het basispakket bevat alle benodigde modules voor een volledige praktijkvoering. Afhankelijk van uw wensen kunt u het basispakket uitbreiden met diverse aanvullende modules, zoals bijvoorbeeld de digitale agenda of correspondentie-module

De behandelkaart


Het complete patiëntendossier houdt u bij vanuit de behandelkaart. Dit is tevens de spil van Novadent waar vanuit alle onderdelen van het pakket met één muisklik te openen zijn.

De behandelkaart bestaat uit een hoofdscherm met behandelgegevens en verschillende sub-onderdelen met daarin o.a. patiëntengegevens, notities en alle inkomende en uitgaande correspondentie van de geselecteerde patiënt.

Naar wens in te delen

Het hoofdscherm van de behandelkaart is naar wens in te delen: zo kan de status praesens gewisseld worden met een status van de laatste pocketmeting en kan er een overzicht met toekomstige afspraken, een behandelplan en een reminder aan bijv. te maken bitewings worden toegevoegd.

Het behandeljournaal zelf is naast de uitgevoerde of te begroten behandelingen uit te breiden met attentie regels voor verzonden correspondentie, aanwezige foto’s of resultaten van DPSI-score, endo-meting of medische anamnese.

BSN controle en controle op verzekeringsrecht, (Vecozo) zijn direct vanuit de behandelkaart toegankelijk en inbegrepen in de Novadent basismodule.

De Chronos agenda

De Chronos agenda bestaat uit een maand- en een dagoverzicht. In deze overzichten kunt u de agenda’s van meerdere medewerkers, stoelen of zelfs praktijklocaties naast elkaar laten tonen, zodat u een compleet overzicht van de praktijkbezetting heeft.

Binnen de werkschema’s kunt u gebruik maken van planningtypes waarmee u bepaalde delen van het werkschema kunt vrijhouden voor een bepaald type afspraak. Bij gebruik van de plan-module voor het maken van afspraken zoekt het programma automatisch naar een plek in de agenda welke voldoet aan de door u aangegeven criteria, voorkeuren van de patiënt en de ingestelde planningtypen.

Slimme agenda met wachtkamer-module

Combinatie-afspraken zoals bijvoorbeeld een afspraak bij tandarts en mondhygiënist of prothese afspraken kunt u koppelen tot een reeks. Deze afspraakreeksen kunnen in één keer in de agenda geplaatst worden. Wanneer u een deel-afspraak van de reeks wilt verplaatsen, wordt u gewaarschuwd wanneer dit in conflict komt met de rest van de reeks en krijgt u de keuze overige deel-afspraken ook aan te passen.

De Chronos agenda is gekoppeld aan een wachtkamer-module waarin bijgehouden wordt welke patiënten aanwezig zijn. Wanneer u een barcode-lezer aansluit kunt u het aanmelden van de patiënten volledig automatiseren door patiënten zichzelf te laten aanmelden m.b.v. een afspraakkaartje of patiëntenpas met barcode.

Afspraakkaartjes, -herinneringen en -bevestigingen kunt u uitprinten of per mail of SMS versturen.

Via een webagenda die in uw eigen website wordt geïntegreerd kunnen patiënten afspraken raadplegen en (naar wens) maken of afzeggen.

Declareren

Natura declaraties kunt u eenvoudig aanmaken en rechtstreeks vanuit Novadent verzenden naar Vecozo. Vanuit hetzelfde scherm kunt u ook de retour-informatie opvragen en heeft u een overzicht van ingediende en ontvangen bedragen.

Ook factoringdeclaraties of directe facturen (met eventueel pin/kas betaling of machtiging) maakt u met enkele klikken aan.

Correspondentie

Uitgaande correspondentie wordt automatisch verwerkt in een digitaal archief en bij de patiënt of relatie opgeslagen.

Inkomende correspondentie is eenvoudig vanuit de e-mail te importeren of in te scannen zodat u ook deze in het digitale patiëntendossier kunt opslaan.

Verwijsbrieven, offertes en foto’s kunt u via de correspondentie-module aan de patiënten mailen en ook controle-oproepen of afspraakherinneringen stuurt u per E-mail of SMS.

Parodontologie

Via de paro-module bouwt u eenvoudig een compleet mondhygiene-dossier op.

Behandelverslag, pocketstatus en aanvullende notities kunt u met één druk op de knop in een rapportage aan de verwijzer verwerken.

Daarnaast kunt u overzichtelijk twee pocketmetingen op het scherm met elkaar vergelijken (incl. voor– en achteruitgang op scherm tonen) en bevat de paro-module PESA en PISA score berekening en risico-analyse aangaande het nazorg traject.

En meer..

> Verzekering-controle via Vecozo per patiënt of complete dag.
> BSN en WID controleren via koppeling met Gem. Basis Adm.
> Snel verwijsbrieven aanmaken d.m.v. sjablonen.
> Factoring voor alle openstaande declaraties met 1 klik.
> Digitaal recepten maken en opslaan bij de patiënt.
> Complete boekhouding inclusief telebankieren.
> Groot assortiment aan overzichten mogelijk.
> Autorisatie niveaus voor medewerkers instelbaar.
> Updates direct vanuit het programma te downloaden.

Webagenda

De Complan Webagenda gebruikt u gekoppeld aan ons tandarts softwarepakket Novadent.

De patiënten van uw praktijk kunnen via de webagenda een afspraak in uw praktijk maken, hun toekomstige afspraken bekijken en afspraken afzeggen.
U bepaalt als beheerder van de webagenda welke type afspraken de patiënt wel of niet kan maken en/of afzeggen en op welke dagen en tijdstippen de patiënt een afspraak bij uw praktijk kan maken.

De webagenda op deze site is een voorbeeld van een webagenda zoals hij er voor uw praktijk zou kunnen uitzien. Natuurlijk wordt deze voor uw praktijk helemaal aangepast naar de stijl van uw eigen website.

img

Webagenda 2.0

Maandag 02.07.2018

Voor onze tandartspraktijken hebben wij een nieuwe webagenda gelanceerd. De webagenda is een online agenda welke is gekoppeld aan de Novadent agenda in uw praktijk.

Lees verder
img

Nieuwe website Complan

Maandag 02.07.2018

Complan heeft een nieuwe website laten realiseren met uitgebreide informatie over ons dienstenpakket en DEMO pagina's van o.a. Novadent en de Webagenda.

Lees verder

Downloads

Nieuwe updates Novadent software, documentatie factsheets, scanrastermodules en nieuwe interface features.